Aktiviteter

För olika event erbjuder vi roliga, spännande slöjdaktiviteter för barn
och ungdom från sju år och uppåt. Aktiviteten är på 3 timmar med
drop-in. Det går också att boka oss för skapande skola och då är
tidsuppläget anpassat för skolan.

Allt material och alla verktyg som behövs för er tar vi med. Våra
slöjdaktiviteter finns med i Kulturkatalogen Väst och Region Halland.
Båda går att söka arrangörsstöd för.

Här nedanför finns mer information om våra aktiviteter.

 

SLÖJDA NYTT AV GAMMALT!

Skapa kreativt och återbruka kläder

Mycket kläder slängs idag och med den här aktiviteten vill vi uppmuntra barn och ungdom att göra om gamla kläder till något nytt istället för att slänga. Aktiviteten passar utmärkt för olika arrangemang inom barnkultur såsom festivaler, biblioteksaktiviteter m.m.

Det finns två alternativ att välja på.

En gammal T-shirt kan bli många roliga saker! Utifrån en tröja skapar barnen något nytt. Det kan bli en kasse, stylat linne, tavla, djurleksaker, hopprep m.m.

Av udda sockor eller vantar och med hjälp av nål, tråd, knappar, band kan vi skapa roliga figurer, maskotar, monster eller kanske bara något att gosa med.

Allt material och alla verktyg som behövs tar vi med, det ni som arrangör behöver tillhandahålla är bord och pallar/stolar och tält/lokal. För kulturarrangemang är aktiviteten på 3 timmar med drop-in, max 14 deltagare samtidigt och kan hållas både inne- eller utomhus.

Som Skapande skola aktivitet är det i helklass och varje elev behöver ha med minst en socka eller vante var. Aktiviteten inleds med ett samtal om våra kläders miljöpåverkan och
berör ämnen som är kopplat till återbruk som naturkunskap och slöjd. I momenten tränas förutom kreativitet och motorik också miljömedvetenhet.

Slöjdmaterial
Figur av en vante
Kasse av en t-shirt
Djurleksaker
Gör om en T-shirt

VI SLÖJDAR SPEL!

Häng med på en workshop där vi gör kluriga roliga spel tillsammans!

Med hjälp av olika slöjdtekniker och material tillverkar vi nutida och/eller historiska sällskapsspel samt spelpjäser till detta. Aktiviteten är formbar och passar utmärkt för olika arrangemang inom barnkultur såsom festivaler, biblioteksaktiviteter m.m. I aktiviteten får deltagarna arbeta med återbruksmaterial, trä, textil, m.m. Spelen har olika svårighetsgrad och går därför att anpassa till olika åldrar.

Allt material och alla verktyg som behövs tar vi med, det ni som arrangör behöver tillhandahålla är bord och pallar/stolar och tält/lokal. För kulturarrangemang är aktiviteten på 3 timmar med drop-in, max 14 deltagare samtidigt och kan hållas både inne- eller utomhus.

Som skapande skola aktivitet är det i helklass som delas in i mindre grupper. Varje grupp gör var sitt spel. Projektet berör ämnen som slöjd, bild, historia, matematik m.m. I momenten prövas också samarbete, gemenskap och motorik.

Spelpjäser
Material till spel
Spel tre i rad
Slöjd Äventyr - Vi skapar tillsammans

CAMPINGSLÖJD

Slöjda i många olika tekniker och material

Campingslöjd är en populär slöjdaktivitet för barn från 7 år och uppåt. Här får deltagarna prova på allt från hård-  till mjukslöjd och få med sig ett egenhändigt slöjdat alster. Vi dukar upp ett smörgåsbord med olika material och tekniker. Allt genomsyras av tanken om hållbart slöjdande och återbruk. Vi använder lokala produkter i den mån det går och arbetar med enkla handverktyg. Deltagarna kan skapa med trä, textilt och metall.

Grundtanken i Campingslöjd är att fokusera på glädjen i att få slöjda något eget att ta med hem och att få prova på slöjdformer som annars inte finns möjlighet att pröva. Vi vill också att alla ska känna sig delaktiga oavsett bakgrund. Campingslöjd passar till många olika slags event, både inne och utomhus.

Allt material och alla verktyg som behövs tar vi med, det ni som arrangör behöver tillhandahålla är bord och pallar/stolar och tält/lokal. Aktiviteten är på 3 timmar med drop-in, max 14 deltagare samtidigt.

Tumpiano